hirdetés
2020. május. 27., szerda - Hella.
hirdetés

Költségvetési felügyelő az orosházi kórházban

Orosházi SBO ügy: nincs csődbiztos a kórházban, csak költségvetési felügyelő – derül ki a hvg.hu összeállításából.

hirdetés

Csődbiztos kirendeléséről kaptak információt orosházi képviselők, ezért hivatalos úton keresték meg az orosházi kórházigazgatót, hogy valóban gond van-e az intézményben. Az igazgató a város polgármesterének küldött leveléből az derült ki, hogy csődbiztos nem, de költségvetési felügyelő vizsgálódik a kórházban, írja a hvg.hu.

A Népszava ősszel azt írta, hogy elsődlegesen oda rendelték ki az állami „ellenőröket”, ahol az intézmény adósságállománya meghaladta a költségvetés tíz százalékát. Egyben arról is beszámolt a lap, hogy a nyári vizsgálat után, amikor is 51 intézményt ellenőriztek, újabb öt kórháznál fejezték be az ellenőrzést, ezek között az orosházi kórház nem szerepelt.

Az Állami Számvevőszék honlapján viszont már arról is beszámolnak, hogy az orosházi kórházban is lezárult a vizsgálat első szakasza, hamarosan elkészül a jelentés is. Hamarosan lezárul a vizsgálat a Szent Lázár Kórháznál, és a szentesi megyei kórháznál is. Közben a sürgősségi betegellátó osztályokon is vizsgálat indult.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink