2024. április. 19., péntek - Emma.

Fiatalok kerülnek súlyos állapotban kórházba

Fiatalabbak kerülnek be kórházba, és az intenzív osztályokon kezelt súlyos állapotú fertőzöttek között is több a 60 év alatti mint korábban, írja a 444.hu.

A harmadik hullám már szinte mindenben erőteljesebbnek bizonyult a másodiknál, rekordot döntött az egy nap alatt regisztráltak, a kórházban kezeltek és a lélegeztetőn lévők száma is. Az áldozatok száma is nagyon közelít a december eleji rekordhoz, de egyelőre csak közelít. (A múlt héten 1 095 covid-áldozatot jelentettek. Hogy ez milyen magas szám, azt jelzi, hogy 2015-2020 között a márciusi második hetekben átlagosan 2745-en haltak meg összesen Magyarországon. Ebben minden benne van, betegség, baleset, végelgyengülés, gyilkosság, öngyilkosság. A most március 8-15. között hivatalosan jelentett 1 095 covid-áldozat ennek a hatéves átlagnak a 40 százaléka. KSH-s gyorsadatok majd hetek múlva lesznek.) 

Orvosok egybehangzó véleménye szerint feltűnő különbség a harmadik hullám és az első kettő között, hogy fiatalabbak kerülnek be kórházba, és a zsúfolásig megtelt intenzív osztályokon kezelt súlyos állapotú fertőzöttek között is több a 60 év alatti, de akár 30-50 éves is, mint korábban. 

Nincs okokunk kételkedni az orvosok beszámolóiban. Különösen úgy, hogy a hivatalos statisztikák semmit sem árulnak el arról, hogy az új fertőzöttek, a kórházban és lélegeztetőgépen lévők milyen életkorúak. (Azt pedig egyáltalán nem tudni, hogy intenzív osztályon hány koronavírus-fertőzöttet kezelnek).

Az elhunytakról is kevés az adat: nincs információ arról, hogy hányan hunytak el kórházban, ezen belül hányan intenzív osztályon, milyen a túlélési esélye azoknak, akik lélegeztetőgépre kerültek, nem lehet tudni területi elosztást sem -, de az áldozatok neme és az alapbetegsége mellett az életkorukat feltüntetik. 

Ebből pedig az derül ki, hogy a harmadik hullámban, de különösen az elmúlt két hétben valóban jóval alacsonyabb az áldozatok átlagéletkora, mint tavasszal vagy tavaly év végén, írja a 444.hu.

(forrás: 444.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés