hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Elkezdődött a megújulás a kaposvári szülészeten

Korszerű orvosi műszerek és eszközök emelik az ellátás színvonalát a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályán.

A 442 millió forint kormányzati támogatásból a közelmúltban kezdődött eszközbeszerzés a részleg átfogó megújításának kezdetét jelenti. Erről Kaposvár polgármesteri hivatala közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Az igényelt gyógyászati eszközök többségét – amelyek között ultrahang készülékek, inkubátor, szülőágy, műtőfelszerelés és röntgengép is van – már üzembe helyezték és használatba vették az intézményben. A közeljövőben a szülészetnek otthont adó épület teljes rekonstrukcióját tervezik. A kórház vezetése már elkészíttette a milliárdos nagyságrendű beruházás kiviteli terveit, a kormányzati beruházásokért felelős Állami Beruházási Ügynökség pedig ezen a héten elindítja a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást.

A polgármesteri hivatal Szita Károlyt, Kaposvár polgármesterét idézte, aki a beruházás szükségességét azzal indokolta: fontos, hogy a jövő kaposvári generációi méltó körülmények között születhessenek.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink