hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Együttműködési megállapodás a jobb betegellátásért

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központja és a Bethesda Gyermekkórház évtizedes szoros szakmai együttműködését újította meg.

A megállapodás alapján a jövőben összehangolják azokat a fejlesztéseket, amelyek az egészségügyi térséget érintő szakmai tevékenységet érintik. Az észak-közép magyarországi terület felnőtt betegeinek a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában, gyermekbetegeinek pedig a Bethesda Gyermekkórházban történik a legmagasabb progresszivitási szintű ellátása, ezért a két intézmény szakmai munkája egymást kiegészíti -ezt felismerve építette ki és erősítette meg együttműködési megállapodással is a két kórház a szakmai kapcsolatait. Az Egészséges Budapest Program szükségessé is teszi ezt a kórházak közötti helyi kezdeményezést, és új lendületet is ad annak, ezért az együttműködési megállapodást a Program szelleméhez és konkrét megvalósításához igazították. A két kórház példamutató együttműködése azért is különös jelentőségű, mert más-más, és mindkét esetben az Állami Egészségügyi Ellátó Központon kívüli fenntartó áll az intézmények mögött.

Ennek a megújult megállapodásnak az aláírására került sor a Bethesda Gyermekkórházban a kórházak vezetőinek és a Bethesda fenntartójának jelenlétében.

Ahhoz, hogy a térségi vezető feladatokat maradéktalanul el tudják látni, mindét kórház esetében jelentős infrastrukturális és szakmai fejlesztések szükségesek. A megállapodás értelmében a két kórház az összehangolt működést és közös fejlesztési irányokat

  • a sürgősségi ellátás területén,
  • egyes sebészeti szakterületeken, különösen az égés-, plasztikai-, baleseti és szájsebészeti ellátások tekintetében,
  • az aneszteziológiai és intenzív terápiás tevékenységek esetén,
  • a szülészet és nőgyógyászati és társuló újszülött ellátás területén,
  • valamint a radiológiai és laboratóriumi diagnosztikában

jelölte ki.

A megállapodás megkötésekor a két intézmény vezetője, dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója és dr. Kun Szabó István, vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka bemutatták az együttműködés megvalósításának menetrendjét is. Velkey György és Kun Szabó István azt is kifejtették, hogy „két igen dinamikusan fejlődő, sok speciális beteget ellátó kórház erősíti most a szövetségét, akik együttesen garantálni tudják a térségükben a legmagasabb szintű betegellátást, melyet egyes szakterületeken az egész országra kiterjedően biztosítani fognak.”

A jövőben tehát tudatos szervezéssel és együttműködéssel, az Észak-Közép-Magyarországi Régió betegellátása új szintre lép, ezzel is elősegítve az Egészséges Budapest Program célkitűzéseit.

hirdetés

Könyveink