hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Újabb öt évig Velkey György a Bethesda főigazgatója

Velkey Györggyel, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatójával újraválasztása alkalmából a reformatus.hu beszélgetett.

– Hogy értékeli a kórház élén töltött, elmúlt öt esztendőt?

– Nehéz fél évtized van mögöttünk. Összesen 16 éve vagyok a kórház főigazgatója, eddig minden ciklus teljesen másról szólt: először sikerült újraszerveztük közösségünket és megerősítenünk értékeinket, majd egy nehéz időszak következett, amikor politikai ellenszélben, nehéz gazdasági körülmények között kellett dolgoznunk. Akkor úgy éreztük, a megmaradásunkért kell küzdenünk, de Isten megtartott bennünket és olyan öt év következett, amikor építkezhettünk – ez még nem fizikai, hanem lelki, szellemi, gazdasági és szakmai építkezés volt, de reményeink szerint a következő ciklus a fizikai megerősödésről szól majd. Amikor összevetjük a kórházat az öt évvel ezelőttivel, akkor meglátjuk, mennyi mindenért adhatunk hálát: sokat fejlődtünk, új ellátásokat indítottunk, gazdaságilag stabilabbak lettünk és környezetünk is azt igazolja, hogy jó úton járunk.

– Miért tartotta fontosnak, hogy negyedik alkalommal is vállalja a főigazgatói megbízatást?

– Egy munkafolyamat közepén vagyunk, épp elindulhatott, és kormányzati támogatást is kapott egy nagy volumenű kórházfejlesztési projekt, ami a következő öt évben fejeződhet be. Ennek köszönhetően elkészülhet az az új épület is, ami befogadja majd a jelenleg szűkösen elhelyezhető feladatainkat. Ennek megkezdése az én igazgatóságomhoz kötődik, ezért úgy éreztem, nekem kell folytatnom – azzal a közösséggel együtt, akikkel dolgozom, akikkel a kitűzött célok vállalhatók. Olyan fiatal, szakmai csapat dolgozik jelenleg a Bethesdában, akik a következő időszakban még inkább megerősödhetnek és így a gyermekorvoslás, illetve a magyar kórházi élet fontos részévé válhatunk. Előttünk az út, amin tovább kell haladnunk, remélem, hogy a Magyarországi Református Egyház olyan szolgálatává válhatunk, amire még büszkébbek lehetnek.

– Ezen az úton fontos mérföldkő a tervezett szülészeti osztály kialakítása is.

– Az új épületben a meglévő funkcióink közül sokat könnyebben, eredményesebben és szakmailag is hatékonyabban tudunk majd elvégezni, de vállaltunk új feladatokat is az egészségpolitika és a társadalom felé. Ezek közül az egyik legszembetűnőbb, hogy hazai egyházi kórházban eddig nem volt szülészet, a Bethesdában lesz az első – ez nagy feladat, szeretnénk a saját, keresztyén etikai elveinket követni és mivel ez sokszor érthetetlen a világ számára, már most látjuk, hogy világos beszéddel kell állnunk a gáton.

A teljes beszélgetést a reformatus.hu közli.

(forrás: reformatus.hu)
hirdetés

Könyveink