2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Egyre több a gyógyult Covid-19 beteg

A megelőző napokhoz képest magas elhalálozási számról számolt be a Magyar Hang szerint a tisztifőorvos az operatív törzs napi tájékoztatóján.

Már sokadik napja jóval magasabb a gyógyultak száma, mint az aktív fertőzötteké. Százzezer lakosra vetítve 38 pozitív személy esik százezer főre, Budapesten 102, Zala megyében 92, Fejér megye 81 fő esik százezer lakosra. Az új pozitív esetek közül öt budapesti, négy Pest megyei – mondta a Magyar Hang beszámolója szerint Müller Cecília országos tisztifőorvos.

A legnagyobb kihívás, hogy a zárt közösségekben is növekedjen a gyógyultak és negatívak száma, ezért a szűrővizsgálatok folytatódnak, újabb idősotthonokban, szociális intézményekben tesztelnek. Az érintett intézmények száma nem növekedett, 33 ilyen van. Különböző mértékű a fertőzöttség az intézményekben. Aki kórházba kerül, csak negatív koronavírus-teszttel térhetnek vissza a szociális intézménybe, mondta a tiszti főorvos.

Müller Cecília ezután a nemzetközi koronavírus-helyzetről beszélt, hangsúlyozva, hogy a különböző országok számos adata nem összehasonlítható, főleg nem a nyers adatok. Szerinte örülhetünk annak, amit Magyarországon elértünk a védekezésben.

Megjelent a hazai szabad vízi fürdőhelyek értékelése a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján, hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos. Egy uniós szabály szerint négyévente történik az értékelés. Nem csak önmagában a víz minőségét, hanem számos más egészségügyi kockázati tényezőt is értékenek ilyenkor. Magyarországon a fürdőhelyek 90 százaléka kiváló vagy jó minősítésű, nem kell egészségügyi kockázattal számolni.

Folyamatosan vizsgáljuk, milyen egészségügyi ellátásokat vezethetünk vissza, ez a rehabilitációs ágyakra is vonatkozik, folyamatosan vizsgáljuk a lehetőségeket – mondta el újságírói kérdésre a tisztifőorvos.

A megelőző napokhoz képest magas halálozási számról (nyolc -nyolc elhunyt) azt mondta: a betegek magas kockázatú csoportba tartoztak, és meglévő betegségeikhez adódott hozzá a koronavírus.

Nagy tömeg várakozott az egri kórház előtt tegnap arra, hogy ellássák. Müller Cecília hangsúlyozta: időpontra és pontosan érkezzenek a betegek, előzetes telefonos bejelentkezés után, hogy a távolságot tartani lehessen.

(forrás: Magyar Hang)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés