hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Egészségügyről csak pozitívan (Bővítve!)

Vannak hiányosságok, de a magyar egészségügy megfelel a kor követelményeinek, mondta a HírTV-nek Németh László, az ÁEEK főigazgatója.

Kórházhigiénéről és az ellátáshoz szükséges eszközök hiányáról kérdezte volna a HírTV az egészségügyért felelős államtitkárt, ám Ónodi-Szűcs Zoltán az intézmények ellátottságáról nem beszélt a Kőbányán négymilliárd forintból épülő új szakrendelő-beruházást ismertető sajtótájékoztatón: még a kérdések előtt elhagyta az épületet.

A HírTV-nek a kórházak fenntartásáért felelős Állami Egészségügyi Ellátó Központ vezetője sem akart eleinte nyilatkozni, Németh László végül annyit mondott, hogy szerinte a magyar egészségügy megfelel a kor követelményeinek. Elismerte, hogy vannak hiányosságok, és hozzátette: a kormány az infrastrukturális és a gyógyítást segítő egyéb fejlesztésekre is komoly pénzeket juttat. „A napokban indulnak ilyen programok, amelyek pontosan ezeket a higiénés feltételeket, kézhigiénét, gyógyszerbiztonságot, gyógyszerkezelést, betegkezelést, ezeket fogják célozni”.

A sajtótájékoztatónak helyet adó Bajcsy-Zsilinszky-kórház igazgatója szívesen nyilatkozott a HírTV-nek. Az esemény konferansziéja azonban ezt nem nézte jó szemmel. Szerinte csak a 4 milliárdos beruházással kapcsolatban lehet feltenni kérdést.

Az Index a budapesti ellátás átalakításáról szeretett volna interjút készíteni az Emberi Erőforrások Minisztériumának illetékesével. Eleget téve a szakember kérésének, és betartva a hivatalos utat, az Emmi sajtóosztályához fordultak engedélyért, hogy elkészíthessék a cikket. A nyilatkozat megtagadását javasoló sajtóreferensi válasz véletlenül a portálhoz is eljutott.

(forrás: HírTV, Index)
hirdetés

Könyveink