hirdetés
2022. augusztus. 17., szerda - Jácint.
hirdetés

E-mailt kaptak, akik még nem vették fel a harmadik oltást

Az elmúlt napokban e-mailen kaptak felhívást azok a magyar állampolgárok, akik korábban már kaptak két oltást, de még nem vették fel a harmadik, megerősítő oltást. Az elektronikus leveleket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő kézbesítette az érintetteknek, tájékoztatta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán az MTI-t.

Dömötör Csaba közleményében tudatta: a levélben felhívják a figyelmet arra, hogy a korábban kapott védőoltások hatása néhány hónap elteltével gyengül.

Arra kérjük az érintetteket, hogy saját maguk és családtagjaik védelme érdekében igényeljék a megerősítő oltást, amennyiben ezt még nem tették meg. A megerősítő oltás újból magas szintre emeli a védettséget - fogalmazott a politikus. Jelezte, hogy a harmadik oltás felvételére többféle lehetőség is van, és az oltási akció keretében december 12-éig előzetes időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni az oltást a kórházi oltópontok valamelyikén.

Az EESZT oldalán emellett előzetesen is lehet időpontot foglalni.

Dömötör Csaba felhívta a figyelmet, hogy az oltási akciónak is köszönhetően folyamatosan növekszik azok száma, akik már megkapták a megerősítő oltást, eddig több mint 2,7 millióan éltek a lehetőséggel.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés

Könyveink