hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

György István: Sikeresen indult az oltási akcióhét

A Magyar Honvédség további katonákat küld a kórházakba az oltási akcióhét idejére – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.

Sikeresen indult az oltási akcióhét, délig az ország oltóhelyein 51 ezer koronavírus elleni oltást adtak be – nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hétfőn a közmédiának. György István elmondta, a beadott oltásokból 42 ezer harmadik, mintegy 7 ezer első, a többi második oltás. Valamennyi oltóhelyen folyik a munka, az irányításban katonák és az adminisztrációs tevékenységekben kormánytisztviselők segítenek. Ötféle oltóanyaggal oltanak, ezek mindegyike elérhető az oltóhelyeken – tette hozzá.

Pfizer-vakcinák a Szent Margit Kórház tornatermében berendezett oltóponton. Az oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is.  MTI/Kovács Attila
Pfizer-vakcinák a Szent Margit Kórház tornatermében berendezett oltóponton. Az oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is. MTI/Kovács Attila

Az államtitkár megjegyezte, a hétfőn délig beadott mintegy 7 ezer első oltás az elmúlt másfél-két hónap napi teljesítményének a sokszorosa.

György István mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, és közölte, arra kérték a kórházakat, hogy ha szükséges, a hosszú várakozási időt elkerülendő nyissanak új oltóhelyeket.

Az oltási akcióhét hétfőn kezdődött, az oltakozni vágyókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is várják. Vasárnapig nem kell előzetesen időpontot foglalni, időpontra bejelentkezni, regisztrálni.

További katonákat küldenek a kórházakba az oltási akcióhétre

Eddig 300 katona teljesített folyamatosan szolgálatot a kórházakban, egészségügyi intézményekben. A hétfőn indult oltási akcióhéten további mintegy 480 katona segíti a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását.

Így hétfőtől összesen 79 helyszínen csaknem 800 katona támogatja az egészségügyi ellátórendszer munkáját a járványkezeléssel összefüggésben.

Kiemelték: "a Magyar Honvédség, ahogyan ezt a járványhelyzet előző hullámai során tette, most is részt vesz a koronavírus elleni védekezésben".

Oltásra érkezők a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. november 22-én. Az első napon nagy volt az érdeklődés az oltópontokon, több helyen sorok alakultak ki. MTI/Vajda János
Oltásra érkezők a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. november 22-én. Az első napon nagy volt az érdeklődés az oltópontokon, több helyen sorok alakultak ki. MTI/Vajda János

A kórházakba vezényelt katonák részt vesznek a logisztikai feladatokban, segédkeznek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban.

A Magyar Honvédség számára kiemelten fontos a magyar állampolgárok biztonsága, ezért a katonák mindent megtesznek azért, hogy segítsék a járvány elleni védekezést, szögezte le közleményében a HM.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink