hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Demenciával küzdőknek építenek lakásokat

Újabb lakásépítési projektet indított az IKEA és a Skanska közösen alapított cége, a Boklok. A demenciával küzdőket célozták meg, közölte a 24.hu alapján a Portfolio.

Két év múlva a skandináv országok után elkészülhet az első IKEA-lakótelep Dél-Angliában is, szintén a BoKlok projektjeként. A kis lakótelep előre gyártott elemekből épülne, a berendezést természetesen az IKEA biztosítaná és az üzleti modelljüket úgy építették fel, hogy a jövedelmek megvizsgálása alapján a vásárlók annyit fizessenek érte, amennyit tényleg megengedhetnek maguknak. Ha a városvezetés elfogadja a tervet, 2021 januárjától 160 lakás épülhet fel.

Nemcsak a fiatalabb még gyermek nélkül élőknek, hanem az idősebb korosztálynak is jó megoldást jelenthetnek ezek az új fejlesztésű kisebb lakások. A cég új projektjével kifejezetten a demenciával küzdő, vagyis a hanyatló emlékezettel küzdő időseket szeretnék segíteni. A tervek szerint a lakásokhoz kisebb kert is tartozni fog, illetve közössségi házakat is kialakítanának. A berendezés során is figyelnének a lakók életvitelére, a konyhai gépeken nem használnak majd érintőképernyőt, de például a tükröket és a visszatükröződő sötét felületeket is kerülik, amelyek könnyen megijeszthetik az efféle emlékezetzavarban szenvedőket, írja a lap.

(forrás: 24.hu, Portfolio)

cimkék

hirdetés

Könyveink