hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Beviszik a magyar orvosipart a pécsi egyetemre

Orvosi műszerekkel kapcsolatos oktatási, kutatásfejlesztési együttműködést kötött a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter (MediKlaszter) - tudatta az MTI.

A PTE közleménye szerint a felsőoktatási intézmény és a hazai orvostechnikai ipar harmincöt meghatározó, termékek fejlesztésével, előállításával, valamint egészségipari szolgáltatásokkal foglalkozó szereplőjét tömörítő MediKlaszter megállapodásának eredményeként a leendő orvosok már egyetemi éveik alatt elsajátíthatják a magas színvonalat képviselő magyar orvosi eszközök használatát.

A képzés keretében gyakrabban szerveznek gyárlátogatásokat, és a MediKlaszter referencia-laboratóriumot alakít ki az egyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában a legmodernebb orvostechnikai eszközök oktatási, kutatási célú kipróbálására - tették hozzá.

A klaszter segíteni fogja egy hiánypótló orvosi technológiai képzési program kidolgozását, és az egyetemmel folyamatosan együttműködik különböző fejlesztésekben, pályázatok kidolgozásában.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink