hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

A szakdolgozók öt pontja az OKFŐ-nek

Öt pontba szedve juttatta el javaslatait Jenei Zoltán országos kórház-főigazgatónak a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK).

Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató kezdeményezésére fontos találkozó volt a MESZK szeptemberi, siófoki konferenciáján. Az elsősorban informális, ám ezen belül előremutató és konstruktív megbeszélésen az OKFŐ vezetője mellett részt vett Bábiné Szottfried Gabriella főigazgató-helyettes, valamint a kamara kibővített elnöksége és országos tagozatvezetői – számol be Elstartoltunk! címmel portálján a MESZK.

A szeptember 2-i találkozón több, kifejezetten szakdolgozókat érintő téma felmerült, többek között szó volt a bérfejlesztésről, a humánerőforrás helyzetről és a szakképzésről is. Jenei Zoltán a megbeszélésen további egyeztetéseket javasolt az információcsere folytatásaként.

A találkozó után a MESZK összeállított egy rövid határidővel, törvénymódosítás nélkül is végrehajtható, 5 pontból álló javaslatcsomagot, amelyet levélben juttattak el az OKFŐ főigazgatójának.

A javaslatok címszavakban:

  • A 2022. januári 30 %-os (21%) bérfejlesztés előrehozása 2021. november 1-re.
  • Kerüljön bevezetésre a rendvédelmi feladatokat ellátó szerveknél alkalmazandó “egészségügyi szakdolgozók pótlékára” vonatkozó rendelkezés az egészségügyi szakdolgozók körében is.
  • Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény átmeneti rendelkezéseinek kiegészítése a szolgálati elismerésre való jogosultság kérdéseiben.
  • Cafeteria-rendszer bevezetése (400 000 Ft/év).
  • Kamatmentes lakásvásárlási hitel és állami kezességvállalás az egészségügyi szakdolgozók részére.
hirdetés

Könyveink