2024. április. 20., szombat - Tivadar.

33 idősotthon érintett az új koronavírus-fertőzésben

A mára detektált 42 új fertőzött hat megyéből és Budapestről származik – öten közülük a Kamaraerdei úti, négyen egy zalai otthonban éltek, a többi fertőzött nem zárt közösségből került a hatóságok látókörébe.

Mint az az operatív törzs szerdai tájékoztatóján elhangzott, tegnapról mára újabb 42-vel nőtt az igazolt fertőzöttek száma, 3-an meghaltak az elmúlt 24 óra alatt, így 470-re emelkedett az eddigi halálesetek száma. Csak elenyésző számban nem volt a halottaknak egyéb alapbetegségük; a részletes elemzés erről később várható.

A 42 új fertőzött hat megyéből és Budapestről származik – 5-en közülük a Kamaraerdei úti, négyen egy zalai otthonban éltek, a többi fertőzött nem zárt közösségből került a hatóságok látókörébe. Ma 1674 aktív fertőzöttet tartunk nyilván, a területi különbségek továbbra is jellemzők: most is a 100 ezer főre jutó igazolt fertőzésekből 97,6 jut Budapestre, aztán Pest és Zala megye következik a sorban. Magyarországon: 36,8 ­­ eset jut 100 ezer emberre, és ezzel az adattal jó helyen álluk a környező országokhoz képest és szélesebb körben is, mondta az országos tisztifőorvos, emlékeztetve, az utóbbi időben az USA-ban és Oroszországban nőtt jelentősen a fertőzöttek száma.

Továbbra is igaz, hogy kb. a fertőzöttek egyharmada igényel kórházi kezelést és jelenleg 29-en vannak lélegeztetőgépen. Az adattisztítás azonban folyamatos – ne lepődjön meg senki, ha időnként eltérést tapasztal a korábbiakhoz képest pl. a tartózkodási cím megváltozása miatt – jelezte Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ munkatársa elmondta, eddig 1062-en regisztráltak és 784-en aktívan használják a hatósági házi karantén e-ellenőrzését. Kedden a rendőrség 6 esetben rendelt el intézkedést és összesen 381-re nőtt az általuk kezdeményezett büntetőeljárások száma.

Kérdésekre válaszolva a többi közt elhangzott, ma 33 idősotthon érintett az új koronavírus-fertőzésben: 846 gondozottat és 139 pozitív ápolót tartanak nyilván. Eddig összesen 110-en haltak meg azok közül, akik az otthonokban korábban pozitívak voltak, s 298-an már meggyógyultak.

 

 

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés