2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Falus: Az egészségügy leállítása több kárt okozott

Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos szerint az egészségügyi ellátórendszer teljes leállítása több kárt okozott, mint a koronavírus-járvány, közli a KlubRádió.

Szó nincs arról, hogy túl lennénk a járványveszélyen, ha vannak nemzetközi gócok, pár nap alatt a világ bármely sarkából megérkezhet – hangsúlyozta Falus Ferenc. Arról is beszélt, hogy a négy orvosi egyetem által elvégzett felmérés adatai alapján Magyarország nem lóg ki a környező országok közül az átfertőzöttség arányát tekintve: ez nálunk 0,7-1,1 százalék lehet, Ausztriában alacsonyabb, 0,33 volt.

Falus Ferenc kijelentette: az egészségügyi ellátórendszer teljes leállítása több egészségkárosodást és „élettartam-csökkenést” okozott, mint maga a járvány, ami szerinte a kormány felkészületlenségének volt a következménye. Tökéletesen indokolatlan volt a kórházkiürítés – mondta. Egy jól felkészült országban ilyenkor fokozatosan ürítik ki az ágyakat, megszervezik, hogy a kórházi dolgozóknak mikor és hova kell menniük. Hozzátette: "mindennek a teteje” az a levél, amelyben azt írják, szó nincs róla, hogy ebben állami felelősség lenne, minden egyes beteg hazaküldése a kezelőorvos felelőssége volt.

A volt tisztifőorvos szerint tömegrendezvényeket nem lenne szabad tartani, ismeretlen emberekkel meg kell tartani a távolságot (a családdal lehet szoros kapcsolatot tartani), hordjanak maszkot az emberek a közösségi közlekedésen, az üzletekben és mossanak kezet gyakran.

A teljes információ hanganyaggal a KlubRádió honlapján

(forrás: Klubrádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés