hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Világsiker a magyar orvosi alkalmazás

Hamadik helyezést ért el a World Citizenship kategóriában a Microsoft Imagine Cup fejlesztői világversenyen a magyar InSimu csapat, akik még MedCases néven nyerték meg a tavasszal rendezett helyi, majd regionális döntőt.

Kapcsolódó cikkek

Fejlesztésüket, az InSimu Patient alkalmazást az amerikai versenyen a szakértők tudományos szempontból is forradalminak nevezték, hiszen a jövőben ezzel az alkalmazással kockázatmentesen és a jelenleginél sokkal jobb eredménnyel lehet tanítani az orvosi diagnosztikát, így javítva a betegek esélyét a helyes diagnózisra és a gyógyulásra. Az orvostanhallgatók és fiatal orvosok a virtuális valóságban, szimulált betegeken és a diagnosztikus módszerek teljes skálájának felhasználásával, emberéletek veszélyeztetése nélkül készülhetnek fel a jövőbeli klinikai hivatásukra.

Az InSimu a World Citizenship kategóriában indult, a döntőben 12 másik, rendkívül értékes alkalmazással versenyeztek. Például egy ecuadori fejlesztéssel, ami a látó és vak emberek kommunikációját segíti, vagy egy kínai megoldással, amely a beszédkárosodások, például a dadogás kezelésében segít. De a versenytársak között volt a tuniéziai „okos kéz”, amely egy műtét nélkül használható protézis azoknak az embertársainknak, akik elvesztették egyik végtagjukat: érzékeli a beteg izommozgását és ez alapján mozog.

Ebben a mezőnyben érte el a kiváló eredményt az InSimu, és kapta meg a harmadik díjat. A fejlesztői világversenyen az összes kategóriában 35 csapat indult az összesen kétszázezer dollár összdíjazásért és a lehetőségért, hogy személyesen a Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella mentorálja a csapatot a továbbiakban, közölte szerkesztőségünkkel a Microsoft.

A Microsoft 14 évvel ezelőtt hozta létre a Microsoft Imagine Cupot azzal a meggyőződéssel, hogy a fiatal generáció képes arra, hogy megváltoztassa a világot. Az elmúlt évtizedben 190 országból mintegy 1,65 millió fiatal vett részt a világversenyen, ötletet merítve az ENSZ fejlesztési céljaiból vagy saját országuk problémáiból.

Bővebb információ a https://www.imaginecup.com/ weboldalon

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés