hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Veronai baleset: segítők között az SE

A Semmelweis Egyetem négy intézete is felajánlotta segítségét a veronai tragédia feldolgozásában – közli az egyetem honlapja.

A Semmelweis Egyetem több intézete is felajánlotta segítségét a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) felhívására az olaszországi busztragédia kapcsán – tájékoztatta a semmelweis.hu-t dr. Purebl György, az MPT elnöke, az egyetem Magatartástudományi Intézetének klinikai igazgatóhelyettese.

A Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, a Magatartástudományi Intézet, a Klinikai Pszichológia Tanszék, valamint az Antropos Mentálhigiénés Egyesületen keresztül a Mentálhigiéné Intézet is azon intézmények között van, melyek önként jelentkeztek, hogy segítséget nyújtanak a tragédia feldolgozásában az elhunytak hozzátartozóinak, a baleset túlélőinek, valamint családtagjaiknak, osztály- és iskolatársaiknak, tanáraiknak. A segítség a szükségletek szerint egyéni és csoportos terápiára is kiterjedhet, de az egyetemi szakemberek készek arra is, hogy igény szerint gyászcsoportokat szervezzenek, vagy személyesen kimenjenek az iskolába – mondta Purebl György.

A társaságnál eddig összesen nyolc intézmény és húsz szakember jelentkezett a feladatra. A segítséget kérők az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetnek: e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ; telefon (napközben): 06/30/703-1502, 06/30/241-2266, 06/30/472-6411.  

A katasztrófával való megküzdés folyamatáról, annak három szakaszáról a Klinikai Pszichológia Intézet honlapján is olvasható tájékoztató.

Az egyetem kész arra, hogy busztragédiával összefüggésben bármilyen más egészségügyi területen segítséget nyújtson szükség esetén.

(forrás: semmelweis.hu)
hirdetés

Könyveink