hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Hosszú út a felépülésig

A krízisintervenciós szaktanácsadó szerint fel lehet dolgozni a hétvégi veronai buszbaleset okozta traumát, de időre és szakemberre van szükség.

Polus Enikő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában arról beszélt: az érintetteknek hónapokra, akár évekre, de a többieknek is hetekre lehet szükségük ehhez a munkához. Szakanyagokat készítettek az iskolák számára, hogy a tanárok segítségével a diákok kibeszélhessék a történteket, azzal kapcsolatos érzéseiket, ne lépjenek túl azon, mint kellemetlen témaként. Révész Renáta Liliána pszichológus, gyásztanácsadó egy másik interjúban azt hangsúlyozta: ilyen esetekben a beszélgetés adhat egyfajta megnyugvást, ha hárítani próbáljuk a témát, az csak növeli a bennünk lévő feszültséget.

Ónodi-Szűcs Zoltán a reggeli műsorban elmondta: a budapesti Honvédkórházba érkezett sérültek állapota stabil, fel fognak épülni, ha műtétekre lesz is szükségük, és „nagyon jó kezekben vannak”. Kiváló az együttműködés a magyar és az olasz hatóságok között, így a helyszínre érkező magyar szakembereknek mintegy másfél óra alatt sikerült szinte minden érdemi információ birtokába jutniuk.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink