2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Védelmet kapnak az abortuszellenes szervezetek?

Trump terevezete szerint jogi védelmet biztosítanak majd azoknak a szervezeteknek és egyéneknek, akik ellenzik az azonos neműek házasságát vagy az abortusz egészségbiztosítás általi finanszírozását, s ezért beperlik vagy szankciók érik őket, írja a Családháló.

A Fehér Ház állítólag már dolgozik a vallásszabadság védelmét kiterjesztő elnöki rendeleten, amelyre Donald Trump a csütörtöki országos imareggelin utalt. A rendelet tervezete a The Nation című baloldali hetilap birtokába jutott, s a terv fénymásolatát internetes oldalán közzé is tette.

Donald Trump a csütörtöki országos imareggelin mondott beszédében azt ígérte, hogy visszavonja az egyházi közösségeket érintő korlátozásokat, s leszögezte azt is, hogy visszavonja a még Lyndon B. Johnson elnök által életbe léptetett, úgynevezett Johnson-kiegészítést, amely tiltja az adómentességet élvező különböző felekezetek papjainak, hogy politikusokat vagy politikai tisztségre pályázókat a szószékről nyíltan támogassanak.

“Megszabadulok tőle és teljesen megsemmisítem” – fogalmazott Trump elnök a rendelkezésről, részleteket azonban nem közölt arról, hogy ennek érdekében milyen lépéseket tesz majd.

A The Nation által csütörtökön nyilvánosságra hozott tervezetből kiderül, hogy az elnök széles körben tervezi kiterjeszteni a vallásszabadságot védelmező intézkedések körét, így például jogi védelmet biztosít majd azoknak a szervezeteknek és egyéneknek, akik ellenzik az azonos neműek házasságát vagy az abortusz egészségbiztosítás általi finanszírozását, s ezért beperlik vagy szankciók érik őket.

A tervben a többi között szerepel, hogy az elnöki rendelet felszólítja majd az egészségügyi és emberi erőforrások minisztériumát, továbbá a munkaügyi, valamint a pénzügyi tárcát arra, hogy azonnali hatállyal mentesítsenek minden vallási szervezetet vagy vallásos embert a még érvényben lévő, Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény egyes rendelkezéseinek hatálya alól, közli az MTI nyomán a lap.

(forrás: csaladhalo.hu)
hirdetés

Könyveink