hirdetés
2022. október. 05., szerda - Aurél.
hirdetés

Újabb riadalom érik az egészségügyben

A kényszernyudíjazás után a foglalkoztatási jogviszonyok kormányzati áttekintése kelt izgalmakat a kórházakban, rendelőkben – tűnik ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Ha a kormány megszüntetné a vállalkozói jogviszonyt az egészségügyben, az érintett dolgozók akár tömegesen is elhagyhatnák a hazai ellátórendszerterre figyelmeztetnek a Magyar Nemzet által megkérdezett szakmai szervezetek vezetői. Idézik Rácz Jenőt a Magyar Kórházszövetség elnökét, aki szerint nem érett még meg az idő a vállalkozói forma kiváltására az egészségügyben.

Jelenleg mintegy tízféle jogviszonyban foglalkoztatnak embereket a az ágazatban – emlékeztet a lap. Felidézve az a kormányhatározatot is, amely szerint a kabinet júniusig áttekinti az ágazatban fennálló jogviszonyokat. Ezt értelmezik sokan úgy, hogy valójában e sokféleség, benne a vállalkozási lehetőség megszüntetése, s mindenkinek az egységes közalkalmazotti besorolása a kormány célja. Idézik ugyanakkor az államtitkár nyilatkozatát, miszerint „az már elég, ha ezek a jogviszonyok átláthatóvá válnak” – olvasható az mno.hu-n , ám az ott sem tűnik ki, hogy a jövedelmek ilyen „átláthatóságának” mi lenne a gyakorlati értelme, közvetlen következménye a kormány szándéka szerint.

(forrás: MNO)
hirdetés
hirdetés

Könyveink