hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Újabb ÁSZ-vizsgálat zárult le

Az ÁSZ lezárta a Vasútegészségügyi Kft. 2011 és 2014 közötti vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzését.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. ellenőrzését követően megállapította, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., mint tulajdonosi joggyakorló a vagyongazdálkodás feltételeit szabályszerűen alakította ki.

Hiányosság volt, hogy a kezelt vagyonon végzett beruházások és a Budai MÁV Kórháztól átvett ingóságok tekintetében elmaradt a vagyonkezelési szerződés kiegészítése. A Vasútegészségügyi NKft. a vagyongazdálkodás feltételeit meghatározó belső szabályozó rendszert megfelelően alakította ki, viszont a vagyon nyilvántartása hiányos volt, mivel nyilvántartásában olyan vagyontárgyakat is szerepeltetett, melyek a vagyonkezelési szerződésből hiányoztak.

A Vasútegészségügyi NKft. által ellátott közfeladatok bevételeinek és ráfordításainak elszámolása szabályszerű volt. A társaság rendelkezett önköltségszámítási szabályzattal, de abban 2011-ben és 2012-ben nem határozták meg a közvetlen költségeket és a közvetett költségek felosztásának rendjét. A költségek elkülönítését ugyanakkor integrált könyvviteli modullal, míg a költségfelosztást vetítési alappal biztosították.

Az ÁSZ jelentésében a megállapítások alapján a társaság ügyvezetőjének egy, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának két javaslatot tett, melyekre 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

Az ellenőrzésről szóló cikket teljes terjedelemben az ÁSZ Hírportálján olvashatja el.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink