2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Új platform a jótékonyságból futóknak

A Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat és az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány javára lehet futni virtuális közösségben.

Virtuálfutók címmel alapított új platformot a jótékonysági futóversenyek terén Gábor Bence és Ferge István, akik mindketten többszörös maraton- és ironman-teljesítők. Virtuális futóversenyük fő célja, hogy a sport mellett jótékonyságra ösztönözze a futókat és a támogató cégeket.

A virtualfutok.hu olyan versenysorozatot kínál, melynek távjai egy adott időszakon belül a világ bármely pontján teljesíthetők. Ehhez nem kell egy adott helyszínen megjelenni, nem kell közös rajtidőponthoz alkalmazkodni. Emellett fontos, hogy aki a honlap valamelyik futamán részt vesz, nem csak önmagért küzd. Minden nevező három karitatív szervezet közül választja ki, hogy a nevezési díja egy részével melyik szervezetet támogatja. A nyitófutam szeptember 16-18-án lesz.

Aki részt szeretne részt venni a versenyen, az oldalon benevez a választott távra, vagyis negyed-, nyolcad- vagy félmaratonra. Bármilyen okostelefonos futóalkalmazással rögzíti futását, majd annak linkjét vagy képernyőfotóját feltölti a honlapra. Az eredményhirdetés után minden teljesítő postán kapja meg befutócsomagját, ami egyedi pólót, befutóérmet és egyéb ajándékokat tartalmaz.

Aki a nyitófutamon részt vesz, támogathatja a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat és az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.

A versenysorozat fővédnöke Bogár János, Magyarország egyik legeredményesebb ultramaratoni futója, az egyetlen magyar férfi, aki megnyerte az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres Spartathlont. A szervezők gondoltak a kerekesszékes indulókra is: a Cofidis Magyarország azzal támogatja őket, hogy az első negyven versenyzőnek nem kell nevezési díjat fizetnie. A virtuálfutók eseményei Facebook-oldalukon is követhetők.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink