hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

További szakrendelők újulnak meg

Több mint 18 milliárd forintos támogatással újabb kilenc fővárosi és Pest megyei szakrendelő fejlesztését hagyta jóvá a kormány a közelmúltban, írja a Magyar Idők.

A fővárosban és Pest megyében a kórházak és szakrendelők döntő többsége megújulhat 2025-re a központi régió egészségügyi rendszerének rekonstrukcióját célzó Egészséges Budapest program (EBP) keretében. Egy újabb, közelmúltbeli döntésével a kormány további kilenc fővárosi és Pest megyei szakrendelő fejlesztését hagyta jóvá, több mint 18 milliárd forintos támogatással. Az összeg csaknem egyharmadából, 5,6 milliárd forintból a váci Jávorszky Ödön Kórház területén épül új szakrendelő, a beruházás része a laboratóriumi és képalkotó diagnosztika, az orvostechnikai eszközpark bővítése, valamint az informatikai eszközök megújítása is, írja a Magyar Idők.

A ceglédi Toldy Ferenc Kórház szakrendelője is új épületbe költözhet, erre majdnem 2,2 milliárd forintot szán a kormány. Jelentős összeg, több mint 1,9 milliárd forint jut a dunakeszi szakorvosi rendelőintézet, valamint a budapesti vasútegészségügyi központ felújítására, korszerűsítésére.

Az 1,7 milliárdot is meghaladja a XVII. kerületi, míg megközelíti az 1,4 milliárdot a nagykátai szakrendelő fejlesztésére fordítható összeg, a XVI. kerületi szakellátás korszerűsítésére, bővítésére pedig több mint 1,2 mil­liárd jut. Végül, de nem utolsósorban a Gyömrőn élőket is felújított szakrendelő várja majd néhány év múlva, ehhez több mint 332 millió forintot biztosítását írta elő a kormány.

Miután a kabinet tervei között szerepel, hogy a következő években a központi régióban is XXI. századi betegellátási feltételeket biztosítanak, a közeljövőben további döntések várhatók, mert a térségben csak önálló szakrendelőből negyven található.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink