hirdetés
2020. január. 27., hétfő - Angelika.
hirdetés

Több mint 80 milliárd forint jövőre az egészségügyben

Az egészségügyi államtitkár egy budapesti konferencián elmondta, a jövő év első felében infrastrukturális pályázatokat írnak majd ki. A kórházi szakellátásra 48,5 milliárd forint lesz elérhető.

hirdetés

Probléma van az európai uniós források hatékony felhasználásával azok ütemezése miatt, az ellátórendszer struktúrájához még mindig szűkösek az erőforrások - mondta Szócska Miklós egy budapesti konferencián.

Az államtitkár úgy fogalmazott, eddig a "sokaknak adni keveset" elv érvényesült az uniós forrásoknál.

Több mint 80 milliárd forint egészségügyi pályázatokra

Az egészségügyi államtitkár szerint a jövőben arra lesz fejlesztési pénz, ami az egészségpolitikában történik, az alapelv pedig az lesz, hogy "egészségügyi intézmény nem vész el, csak átalakulhat", vagyis nem a megörökölt struktúra, infrastruktúra fogja meghatározni a jövőt, hanem a szükségletek. Hozzátette: a jövő év első felében infrastrukturális pályázatokat írnak majd ki, lesznek egészségfejlesztési programok, továbbá célzott képzési és foglalkoztatási programok indulnak.

Szócska Miklós elmondta, hogy a regionális járóbeteg-szakellátók fejlesztésére 3 milliárd, aktív kórházi ellátást kiváltó szakrendelők fejlesztésére 10 milliárd, sürgősségi ellátás fejlesztésére 4 milliárd, kórházi szakellátásra 48,5 milliárd, korszerű onkológiai ellátásra és hálózat kialakítására és fejlesztésére 7 milliárd, rehabilitációra pedig 12 milliárd forint lesz elérhető.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink