hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Távdiagnózis digitaliziált röntgennel

Csaknem kétszáz millió forintos saját forrásból teljes egészében digitalizálta radiológiai eszközparkját a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház. A digitális felvételeket ezután bárhol, bármikor elemezhetik a radiológusok, amivel nemcsak a diagnózis gyorsítható meg, de a szakorvos-hiány kedvezőtlen hatása is enyhíthető.

A digitalizálásnak köszönhetően a klinikusok is szinte azonnal hozzáférhetnek így saját betegük leleteihez, és a képanyagot is áttekinthetik. Annak a lehetősége is adott, hogy egyszerűbben konzultálhassanak más kórházban dolgozó kollégákkal. A páciens kézhez kaphatja, és magával viheti CD-re másolva vizsgálatának képanyagát, mégpedig változatlan minőségben. A betegeket ráadásul kisebb sugárterhelés éri a digitális technika használatával, és ez azzal is fokozható, hogy a digitális eljárással radikálisan mérséklődik a technikai okokból kényszerűen megismételt felvételek száma. Így ugyanis az analóg technikánál részletgazdagabb, utólagos, a beteg jelenlétét már nem igénylő eljárásokkal javítható minőségű kép hozható létre.

A betegek szempontjából további előny, hogy rövidül a várakozási idő, hiszen az új berendezésekkel, fejlesztésekkel gyorsabban készülnek és jutnak el a felvételek az értékelési pontokhoz, gyorsabb a korábban készült vizsgálati anyagok előkeresése, ami a kontrollok esetén alapvető jelentőségű.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban évente mintegy 75 ezer röntgenfelvétel készül.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés