hirdetés
2022. június. 27., hétfő - László.
hirdetés

Szoftver született a bőrbetegségek kezelésének segítésére

Az Európai Unió 99,5 millió forintos támogatásával, 190 millió forint összegű projekt keretében, bőrbetegségek kezelési eredményének kiértékelésére alkalmas szoftvert és technológiát fejlesztett ki a kecskeméti Tandofer Informatikai Kft.

Az Új Széchenyi Terv által támogatott projekt keretében olyan kabinszerű optikai-mechanikai egységet készítettek, amelynek a segítségével egészalakos fényképfelvételek készülhetnek a páciensről, amelyet egy szoftver átfedés-mentesen egybeilleszt.

Az eddigi eljárásokkal szemben a szoftver adhat utasítást az általános mélységű, súlyosabban érintett vagy gyanúsnak tekinthető területekről közelebbi, mélyebb képek készítésére. Ezt követően a képfeldolgozási módszerekkel végzett elemzést követően a szoftver választ ad az orvosi értelemben kritikus kérdésekre.

A cég nemcsak új, komplex technológiai eljárást dolgozott ki, hanem annak működését igazoló prototípust is elkészített. Bali Endre, a gazdasági társaság ügyvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: az elkészített prototípus a szegedi bőrklinikán tesztüzemben működik.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés

Könyveink