hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Szlávik: A családi rendezvények jelenthetik a legnagyobb veszélyt

Hamarosan itt a karácsony, ezért egyre többen gondolnak arra, hogy az ünnepek előtti pár napban gyorsztetet vagy PCR tetsztet végeztetnek. Tennék mindezt azért, hogy biztonságosan, a negatív teszt tudatában utazhassanak el az ünnepekre a rokonaikhoz, írja az indirekt.hu.

Több magánlaborban nőtt az elmúlt időszakban a tesztre jelentkezők száma, az egyik ilyen intézményben már a karácsony előtti időpontok több mint 60 százalékát lefoglalták emiatt. Mind a kettő – azaz a PCR és az antigénteszt – iránt is nagy az érdeklődés, a szakértő szerint azonban az a legbiztonságosabb, ha valaki mindkettőt megcsináltatja és a tesztelés előtt két napig már nem megy sehová.

Szlávik János infektológus, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa viszont elmondta, a tesztek mindig egy adott pillanatot mutatnak és nem tudhatjuk azt, hogy a következő napon mi történhet velünk.

“Ha az egyik nap a tesztünk negatív, attól még a következő napon nyugodtan lehet pozitív. Sajnos az, ha egy tesztet csináltatunk egy családi vacsora előtt, álbiztonságot mutat” – fogalmazott Szlávik, aki szerint pont a családi rendezvények jelenthetik a legnagyobb veszélyt a vírus szempontjából.

Fotó: Fülöp Máté / HáziPatika.com

(forrás: indirekt.hu)
hirdetés

Könyveink