hirdetés
2020. május. 25., hétfő - Orbán.
hirdetés

Szentes főtanácsadó lesz?

A friss közlöny szerint felmentette feladatai alól, de nem engedi el a kezét Szentes Tamás egykori tisztifőorvosnak a miniszterelnök. Tegnap hivatalosan is üresenek nyilvánította a székét, de úgy tudni, a tárcán belül kap új vezető feladatot, Kásler Miklós miniszter főtanácsadója lesz, írja a Népszava.

hirdetés

Szentes Tamás orvos, plasztikai sebész közigazgatási karrierje még 2011-ben kezdődött, amikor három éven át Tarlós István főpolgármester helyettese volt, a 2014-es választások után két évig a a kórház fenntartó hivatal főigazgató-helyetteseként dolgozott. Innen nevezték ki tavaly áprilisban az Országos Tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárrá, emlékeztet a lap.

Kásler Miklós miniszter hivatalba lépése után menesztette az összes helyettes államtitkárt. Szentes Tamás, az Országos Tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes-államtitkár posztja meg is szűnik. Mint arról korábban írtunk, a miniszter új struktúrában működtetné a tárcát. Ennek része, hogy a jövőben ismét önálló háttérintézményként működik majd az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH), amit újra független országos tisztifőorvos irányít. A posztra a miniszter Kovács Attilát, az ÁNTSZ egykori népegészségügyi programokért felelős helyettes vezetőjét jelölte.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink