hirdetés
2021. április. 15., csütörtök - Anasztázia, Tas.
hirdetés

Szájmaszkokat gyárt a Máltai Szeretetszolgálat

Többször használható, mosható szájmaszkokat gyártanak mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat foglalkoztatási programjának üzemei.

hirdetés

A próbagyártás március 18-án kezdődött a tiszaburai varrodában, ahol az előzetes számítások szerint napi 1500 darabot tudnak elkészíteni. Hasonló maszkok készültek már kisebb sorozatban a Szeretetszolgálat gödi bentlakásos intézményében működő varrodában is, az intézmény dolgozóinak saját használatára.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az elmúlt években az ország több településén indított foglalkoztatási programokat, melyekkel több mint száz megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő, vagy a munkaerőpiacon esélytelen embernek teremtett munkalehetőséget. A műhelyek közül legismertebb a kilenc helyi asszony  varrónőnek kiképző tiszaburai varroda, melynek termékeit a nagyközönség is megismerhette már. A múlt évben 40 ezer darab nyakba akasztható pohártartót szállítottak a budavári borfesztivál közönségének, de ők gyártották az Interspar üzletekben kapható textil bevásárló táskákat is.

Március 18-tól a kisüzem mosható, többször használható szájmaszkokat készít. Az új termék az első időszakban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ellátó intézményeibe kerül, melyek együttesen naponta 13 ezer emberről gondoskodnak.

A Máltai Szeretetszolgálat foglalkoztatási programjának további helyszínei fokozatosan kapcsolódhatnak be a szájmaszkok előállításába.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink