hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Szabaduló játékfüggők

Több ezer játékfüggő döntött úgy az elmúlt két és fél évben, hogy a saját érdekében kitiltatja magát a kaszinókból és a kártyatermekből – tudta meg a Szerencsejáték Felügyelettől a Magyar Idők.

Azok, akik szabadulni szeretnének a kóros játékszenvedélytől, és tudják, hogy erre nem feltétlenül lennének saját erejükből képesek, 2016. január 1. óta tehetnek úgynevezett jelentős önkorlátozó nyilatkozatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal formanyomtatványán.

A delikvensek ezzel saját belépésüket akadályozhatják meg a játékkaszinókba és kártyatermekbe, illetve azt, hogy regisztráljanak az online kaszinójáték oldalakon, esetleg ott kiköthetnek egy költési limitet. Az önkorlátozó nyilatkozat egy-, három- vagy ötéves időtartamra szól. A Szerencsejáték Felügyelet tájékoztatása szerint 2016. január 1. és 2018. június 30. között 279 dokumentumot vett át a hatóság, és a többségük hosszú távú, tehát öt éve szóló absztinenciáról tanúskodik.

A Szerencsejáték Zrt. megbízásából végzett közvélemény-kutatás 2010-ben mintegy százezerre becsülte a szerencsejáték-függők számát és további mintegy félmillióra a mérsékelt rizikófaktorú szerencsejátékosokét.

(forrás: Magyar Idők)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés