hirdetés
hirdetés
2020. május. 27., szerda - Hella.
hirdetés

A szétválasztott sziámi ikerpár másik tagja, Rukaya is önállóan kinyitotta a szemét

Stabil a bangladesi ikrek állapota

A speciális vírusos láz után, amely Rukaya állapotát néhány nappal ezelőtt kritikussá tette, immáron mindkettejük állapota stabil.

hirdetés

A 33 órás maratoni végső szétválasztó műtét után 19 nappal az eddig altatásban lévő Rukaya is önállóan kinyitotta a szemét. Ikertestvérét, Rabeyát – aki két hete tért magához, s azóta egész mondatokban beszél és szájon át eszik – édesanyjuk már ölbe is veheti.

A speciális vírusos láz után – amelyen mindkét gyermek átesett, és Rukaya állapotát néhány nappal ezelőtt kritikussá tette – immáron mindkettejük állapota stabil.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány vezető orvosai – dr. Pataki Gergely, az “Operation Freedom” névre keresztelt szétválasztó műtétsorozat fő koordinátora, a végső szétválasztást vezető dr. Csókay András, és az aneszteziológiai team vezetője, dr. Csapody Marcell – augusztus 18-án érkeztek vissza Bangladesből, s még aznap sajtótájékoztató keretein belül informálták a média képviselőin keresztül a hazai érdeklődőket a több mint másfél éve tartó “Operation Freedom” eddigi mérföldköveiről az ikrek jelenlegi státuszáról a Szent János Kórházban.

Rabeya és Rukaya állapotából előreláthatólag 3-6 hét múlva lehet hosszú távú következtetéseket levonni.

Alapítványunk továbbra is rendkívül hálás a műtétsorozatot lehetővé tévő anyagi és lelki támogatásért: munkánk a tudományos-szakmai felkészültség és a hit egyensúlyán alapszik – írja közleményében a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink