hirdetés
2023. február. 01., szerda - Ignác.
hirdetés

Sok az új koronavírusos, de kevesen vannak az intenzíven

A budapesti régióban jelentősen emelkedik a koronavírus-fertőzöttek aránya, de intenzív ellátásra, lélegeztetőgépre kevesen szorulnak.

Wikonkál Norbert, a Honvédkórház főigazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában azt mondta: a kórház több városi egészségügyi intézmény munkáját is koordinálja, és az utóbbi időben partnereiket is arra kérik, hogy nyissanak új ágyakat a járvány erősödése miatt.

Nem százas nagyságrendben egyelőre, hanem húszat-tizenötöt naponta – fűzte hozzá. Kérdésre kifejtette, hogy a vírus omikron variánsára továbbra is igaz, hogy enyhébb tüneteket okoz, viszont nagyon fertőző, "gyakorlatilag a falon is átmegy".

A főigazgató azt javasolta, hogy akinek felsőlégúti panasza van, hordjon maszkot és tartson távolságot az emberektől.

Hangsúlyozta, hogy szokatlan az, hogy a járvány nyáron sem nyugszik. Az is újdonság, hogy a gyerekek sokkal erősebb tünetekkel esnek át a betegségen. Magas láz, rossz közérzet és étvágytalanság is jelentkezhet náluk  tette hozzá.

Wikonkál Norbert hangsúlyozta, hogy az oltás felvétele és az önkéntes maszkhordás továbbra is nagyon jó döntés. Augusztustól  hetente kétszer  újra lehet majd bejelentkezés nélkül is oltást felvenni a Honvédkórházban  jelezte.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

A légzés automatikus működés, egyesek szerint mégis érdemes nagyobb tudatossággal végezni ezt is.