2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Vissza kellene állítani a maszkviselést Európában

Néhány járványügyi szabály bevezetésével elkerülhetőek lennének a szigorúbb intézkedések az év későbbi szakaszában, írja a Napi.hu.

A Reutersnek adott interjújában Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója sürgette az országokat, hogy már most tegyenek lépéseket, hogy elkerüljék az egészségügyi rendszerek túlterhelését ősszel és télen, mivel az omikron BA.5 alváltozata továbbra is gyorsan terjed.

A múlt héten közel hárommillió új Covid-19-es esetet jelentettek Európából, ami a globális új esetek közel felét teszi ki. A kórházi kezelések száma ugyanebben az időszakban megduplázódott, és hetente közel 3000 ember hal meg a betegségben – mondta Kluge.

"Az esetek száma növekszik ..." – mondta, hangsúlyozva, hogy "világjárvány-stabilizátorokra" van szükség, mint például egy második emlékeztető oltásra a várhatóan ősszel megjelenő változatspecifikus vakcinák megjelenése előtt, valamint a maszkok viselésének és a jobb szellőztetésnek az ösztönzésére.

Ezeket a stabilizátorokat a sokkal szigorúbb intézkedések elkerülése érdekében kell bevezetni: "Nem hiszem, hogy a társadalom készen áll az újabb lezárásokra" – idézi a Napi.hu.

(forrás: Napi.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink