hirdetés
2020. július. 02., csütörtök - Ottó.
hirdetés

 

Segítségnyújtás felsőfokon

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karára jelentkező hallgatók a 2018/19-as tanévtől már duális képzésben is részt vehetnek.

hirdetés

Európai színvonalú, gyakorlatorientált képzés, kiváló oktatók, modern infrastrukturális feltételek és remek elhelyezkedési esélyek – erre számíthatnak azok a fiatalok, akik továbbtanulásuk helyszínéül a Debreceni Egyetem nyíregyházi campusát választják. Az egészségügyi karon végző hallgatók kilencven százaléka féléven belül el tud helyezkedni. A szakemberekre elsősorban egészségügyi és szociális intézményekben, valamint önkormányzatoknál számítanak.

– A mentőtisztekre, védőnőkre, szociális munkásokra és egészségügyi szervezőkre, nemcsak a sok szempontból hátrányos helyzetű észak-alföldi, észak-magyarországi régiókban, hanem az ország minden területén számítanak. Az ápolók és a szülésznők az Európai Unió valamennyi országában elismert diplomát szerezhetnek a Debreceni Egyetemen – számolt be a friss diplomások munkaerő-piaci lehetőségeiről Semsei Imre, a kar dékánja.

Az egészségügyi kar az idei felvételi eljárásban egészségtudományi, társadalomtudományi és pedagógusképzési területen kínál alap- és mesterképzéseket. A középiskolások a 8 féléves mentőtiszt, szülésznő, ápoló, védőnő, valamint a 7 féléves egészségügyi szervező és szociális munka alapszakok közül választhatnak. A védőnő szak nappali tagozaton indul, a többi szak esetén viszont akár a levelező képzés mellett is dönthetnek a jelentkezők.

– Mérföldkő a kar életében a szociális munka alapszak duális képzéssé alakítása, amely a 2018/19-es tanévben startol. Ennek kidolgozására a Debreceni Egyetem 2017-ben konzorciumi partnerként nyert pályázati forrást – emelte ki a dékán.

Azok, akik az idei felvételi eljárásban szociális munka alapszakra nyújtják be jelentkezésüket, és felvételt nyernek az intézménybe, már egyetemi éveik alatt közvetlen részesei lehetnek a munka világának, a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával. A leendő hallgatók az egészségügyi kar valamennyi szakján jelentős gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a képzés során.

Bővebben az egyetem honlapján.

(forrás: Debreceni Egyetem)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink