hirdetés
2021. november. 28., vasárnap - Stefánia.
hirdetés

SBO-k: A kormány „mindent be fog vetni”

Mindenki orvoshoz szalad – így reagált a Magyar Nemzetnek Németh Szilárd, amikor a sürgősségi ellátás helyzetéről kérdezték.

Van egy olyan „velünk született probléma”, hogy minden üggyel szeretnénk szaladni az orvoshoz – így reagált a Magyar Nemzetnek Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, amikor a közelmúltban nyilvánosságra került, a sürgősségi ellátáshoz kapcsolódó halálesetekről kérdezték. – Én például tegnap szögbe nyúltam, és evvel is elrohanhattam volna, de megpróbáltam magam megoldani – említette saját magát jó példaként a politikus. Szóba hozta Vathy Zsuzsa esetét is, bár nem említette a tavaly elhunyt író nevét, csak „bizonyos esetként” utalt a 2017 januárjában történtekre.

A politikus szerint ebben az „újév utáni” időpontban „mindenki” ott van a sürgősségi osztályon, „de az emberek kilencven százaléka január 3-án – nem akarok ebből viccet csinálni – majdnem maga tehet arról, hogy ott van”. Németh szerint szilveszter éjszakája után a sürgősségi osztály olyan, mint egy „átjáróház”. Leszögezte: ezzel nem kívánt cinikus vagy ironikus lenni, a kormány „mindent be fog vetni”, hogy megoldja a problémát.

A Fidesz alelnöke szerint a sürgősségi ellátás helyzete nem olyan tragikus, mint ahogy lefestik. Elismerte ugyan, hogy azért nincsen minden rendben a hazai rendszerrel, de szerinte más országokban sem rózsás a helyzet. A politikus szerint „mindig ott kell keresni a felelősöket, ahol a dolgok történnek”, vagyis azt javasolta, hogy a sürgősségi betegellátó osztály vezetőjét keressük a témában, és a kórház igazgatóját. Ugyanakkor arról is beszélt, hogy rossz gyakorlat alakult ki. Például ha a háziorvos nem akar foglalkozni valakivel, a sürgősségire küldi, „ami nem szép dolog”.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink