hirdetés
hirdetés
2020. augusztus. 13., csütörtök - Ipoly.
hirdetés

Romániában már 43-an meghaltak influenzában (Frissítve! Horvátország...)

Romániában negyvenháromra, Horvátországban már 35-re nőtt az influenza halálos áldozatainak száma.

hirdetés

A legutóbbi négy áldozatot A típusú influenzával diagnosztizálták. Hárman egyéb betegségekben is szenvedtek és nem voltak beoltva influenza ellen Romániában – közölték az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) adatai alapján..

Az egészségügyi minisztérium legkésőbb szerdán jelentheti be, hogy kihirdetik-e Romániában az influenzajárványt.

Sorina Pintea miniszter korábban azt mondta, akkor hirdetnek járványt, ha a megbetegedések száma három egymást követő héten meghaladja a számot, amire az egészségügyi hatóságok felkészültek. A megbetegedések száma két egymást követő héten már meghaladta a járvány küszöbértékét, írja a Maszol.ro nyomán a 24.hu.

Az MTI szerint Horvátországban már 35-re emelkedett az influenza halálos áldozatainak száma, tavaly egész évben haltak meg ennyien a vírus valamilyen szövődményétől. A Jutarnji List című napilap keddi száma alapján Vladimir Drazenovic, a Nemzeti Influenza Referencia Központ munkatársa elmondta: az első vírusos megbetegedés nyilvántartásba vétele óta tíz hét telt el, és hasonló intenzitással még legalább négy hétig eltart a járvány. Kiemelte: csak az elmúlt héten laboratóriumi vizsgálattal közel 200 megbetegedést regisztráltak.

Az összes beérkezett minta 60 százalékában kimutatták az influenzát, annak 97 százalékában a vírus A típusát, azon belül is 95 százalékban a H1N1 vírust, azaz a sertésinfluenzát.  Horvátországban a hivatalos adatok szerint december óta 17 500 influenzás beteget regisztráltak. A horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) a 2018/2019-es influenzaszezonra 350 ezer oltóanyagot rendelt, amely három hét alatt elfogyott, így decemberben már nem lehetett hozzájutni a vakcinához.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink