hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

 

Ritka a koronavírus az iskolákban

A Privátbankár szerint júniusban több mint egymillió diák tért vissza az iskolákba Angliában, de csak néhány tucat tanulónál diagnosztizálták a koronavírust.

Az angol oktatási intézményekben csak elvétve fordultak elő koronavírus-fertőzések és járványkitörések júniusi újranyitásuk után.

A Public Health England állami egészségügyi intézet tanulmánya szerint, amelyet a Guardian idézett, mindössze 67 egyéni és négy „társas” esetet (egyszerre több, egymással összefüggő esetet), valamint 30 kitörést regisztráltak ebben a hónapban, miközben több mint egymillió gyerek tért vissza az iskolapadokba. (Járványkitörésről akkor van szó, ha több, egymással összefüggő eset van, és 14 napon belül újabb eseteket regisztráltak.)

A 67 egyéni fertőzött között 30 diák, 37 pedig az iskola dolgozója volt. A járványkitörések pedig 121 embert érintettek, 30 gyermeket és 91 dolgozót. A felmérés szerint egyetlen gyermek sem szorult kórházi ápolásra, és a dolgozók közül is mindössze egyet kellett kórházba szállítani (ő az intenzív osztályon kapott oxigént).

Ugyanebben az időszakban összesen több mint 25 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak az országban. A kutatók úgy vélik, hogy az iskolák bezárása a karantén szükségszerű része lehet olyan régiókban, ahol terjed a vírus, de azt csak a végső esetben szabad fontolóra venni.

A tanulmány szerint összességében a gyerekek nagyobb valószínűséggel kapják el a vírust otthon, mint az iskolákban, írja a lap.

(forrás: Privátbankár)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink