2021. december. 07., kedd - Ambrus.
hirdetés
hirdetés

Rák és koronavírus: az immunrendszer és a védőoltások

Praktikus és reményt adó tartalmak az ingyenesen elérhető, országos Rákgyógyítás Magazin jubileumi 50. lapszámában.

A 15 ezer példányban kiadott lap országszerte eljut az onkológiákra, a betegszervezeteken keresztül, valamint egyedileg megrendelve is megkaphatják a betegek és a hozzátartozók. Amint B. Papp László főszerkesztő az 50. lapszám megjelenése nyomán fogalmaz, a 2008-ban dr. Bodoky György onkológus professzor által alapított lap eddigi cikkei egy kötetbe gyűjtve több onkológiai könyvet és riportkötetet megtöltenének. A lap ingyenességét és a hirdetésektől mentes, szakmailag független betegtájékoztatást a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság és a kiadó Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány szavatolja.

A jubileumi lapszám interjút közöl Falus András immunológus professzorral a védőoltásokról, az immunrendszer működéséről és „javíthatóságáról.” Fontos támpontokat ad az újság, mi a teendő, ha egy daganatos beteg megfertőződik a koronavírussal.

A lap foglalkozik a villámcsapásként a betegekbe belenyilalló áttörő fájdalmak csillapításának lehetőségeivel, a májrák kezelésében ma és várhatóan a jövőben alkalmazandó módszerekkel, a táplálkozásnak a mellrákra – és általában a daganatos betegségekre – való kihatásával, az alultápláltság és a túlsúly kockázataival.

Riport szól arról, hogyan tud egy háromgyermekes édesanya jó kedélyét megőrizve kilábalni a mellrákból, illetve miként lehet optimistán, mégis a realitás talaján együtt élni hosszú éveken át egy meggyógyíthatatlan májdaganattal. Az újság beszámol a Gyógyulj Velünk Egyesület Egyensúly Emlőrák Rehabilitációs Programjának eredményeiről, ír az onkológiai munkacsoportok jelentőségéről is.

A negyedévenként megjelenő újság lapszámainak jegyzéke elérhető a Rákgyógyítás.hu oldalon, továbbá a Facebook.com/rakgyogyitas címen is követhetők a betegtájékoztatást szolgáló információk.

(forrás: Rákgyógyítás)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Átlagemberként egyelőre továbbra is azt tehetjük mint eddig: ne hagyjuk terjedni (maszk, közösségi rendezvények kerülése, légzési és kézhigiénia, stb.), éljünk az oltás lehetőségével és figyeljünk oda az aktuális intézkedésekre.

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.