hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

 

Radványi Ádám nyerte a FameLab magyarországi döntőjét

Tizenhárom fiatal kutató mutathatta be produkcióját a zsűrinek és a nagyközönségnek a FameLab tudománykommunikációs verseny magyarországi döntőjén.

A FameLab a világ egyik vezető tudománykommunikációs versenye, amelynek magyarországi fordulóját a British Council és a Magyar Tudományos Akadémia szervezi. A verseny célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait. Világszerte növekszik az igény arra, hogy a kutatók érdekesen, a diákok, a laikusok számára is érthetően mutassák be tudományos eredményeiket.

2007 óta több mint 10 000 fiatal kutató vett részt a programban világszerte.

A versenyre 18 éven felüli, természettudományi, műszaki, orvosi vagy matematikai témával foglalkozó diákok, kutatók vagy tanárok jelentkezhettek. A résztvevőknek három perc állt rendelkezésükre, hogy kutatási témájukat ismertessék. Idén a járványveszély miatt a zsűri a jelentkezők videói alapján választotta ki a 13 döntőst, akik személyesen is bizonyíthatták előadói tehetségüket.

Az idei vetélkedőt Radványi Ádám elméleti evolúcióbiológus, az ELTE Természettudományi Karának doktorandusza nyerte meg. Ő képviselheti Magyarországot a FameLab idei, nemzetközi döntőjén Nagy-Britanniában.

Radványi Ádám Fotó: mta.hu / Szigeti Tamás
Radványi Ádám Fotó: mta.hu / Szigeti Tamás

A második helyezett Pásztor Kata, a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem Biológiatudományi Doktori Iskolájának hallgatója, a közönségdíjas pedig Dörner Csenge, a Budapesti Corvinus Egyetem ötödéves pénzügytan hallgatója lett.

(forrás: MTA)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink