hirdetés
2020. november. 26., csütörtök - Virág.
hirdetés

Posztolt a miniszter: megint lesz telefonos gyógyszerrendelés

A gyógyszerfelírás továbbra is elintézhető lesz telefonon keresztül, tette közzé Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hivatalos Facebook-oldalán.

A gyógyszerfelírás továbbra is elintézhető lesz telefonon keresztül – írja szombati Facebook-posztjában Kásler Miklós miniszter. Mint jelzi, jogszabály változtatásokat kezdeményezett annak érdekében, hogy az orvosok és betegek biztonságát a járványhelyzetben is támogató telefonon történő gyógyszerfelírás a továbbiakban is elérhető maradjon.

A járványügyi veszélyhelyzet elmúltával, az egészségügyi kormányzat tervei szerint ez a rendkívüli intézkedés kivezetésre kerülhetett volna szeptembertől – emlékeztet a tárcavezető, ám a koronavírus-járvány felülírta az előzetes számításokat, így az emberek kéréseit is meghallgatva, a gyakorlat megőrzése mellett határozott így a miniszter. Jelenleg a vonatkozó jogszabályok módosításának előkészítése zajlik annak érdekében, hogy megteremtsék a telefonon keresztül történő gyógyszerfelírás lehetőségét.

{kep|id=813988|align=center|title=auto|width=580|galeria=1|popup=1}

Ez az intézkedés is azt mutatja, hogy a járványveszély nem múlt el, a vírus itt van közöttünk. Éppen ezért továbbra is indokolt a fegyelmezettség és az ajánlások betartása – figyelmeztet posztjában a miniszter.

(forrás: MedicalOnline, Facebook)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink