hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Piaci partnereket keres a Pető Intézet

A finanszírozási gondok eredője jórészt a korábbi nemzetközi támogatások apadása volt, amelyre nem volt felkészülve a szervezet – idézi az egykori Pető Intézet új gazdasági vezetőjét a Magyar  Hírlap.

Mihályi Máté, a gazdasági krízise nyomán állami kézbe vett és főiskolává alakított Pető Intézet kancellárja az  újítási lehetőségeikről szólva azt mondta a lapnak: „Általános célkitűzés, hogy ne csak az állami költségvetést terheljük, hanem minél több külső forrást is be tudjunk vonni. Olyan potenciális finanszírozókat kell megnyernünk, akik számára szintén előnyös lehet az együttműködés. A támogatás akár reklám is lehet nekik, és ez által erősíthetik társadalmi felelősségvállalásukat is.

Nemcsak támogatókat keresnénk meg, hanem olyan cégeket, szervezeteket is, amelyekkel egyéb téren is elképzelhető kooperáció.

A főiskola szakmai tudást tud nyújtani, van némi tapasztalatunk a gyógyászati segédeszközök terén, de a biztosítás, a gyógyászati informatika piacán vagy épp az egészségturizmusban, az egészségmegőrzés területén is megvethetnénk a lábunkat. De akár nagyobb vállalatok számára a munkaerő felkészítésében is partnerek tudnánk lenni. A lényeg, hogy az oktatói, kutatói területeinkkel együtt keresni kell a lehetőségeket – miközben természetesen a nemzetközi vonal továbbra is zászlóshajó marad – olvasható a magyarhirlap.hu-n.

cimkék

hirdetés

Könyveink