hirdetés
2020. augusztus. 06., csütörtök - Berta, Bettina.
hirdetés

Összefonódásokat engedélyezett a GVH

A Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt. egyedüli irányítást szerezhet a Lavandula Pharma Kereskedelmi Bt. felett, megszerezheti az Alfi-Ker Kereskedelmi Kft. a Kisalföld-Füszért Kereskedelmi Kft. üzletrészeinek 100 százalékát, a Videoton Holding pedig irányítást szerezhet az STS GROUP Zrt. felett - a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése alapján.

hirdetés

A GVH hétfői közleménye szerint a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt. a Lavandula Pharma Kereskedelmi Bt. egyik tulajdonosával kötött szerződés alapján megszerezte ez utóbbi vállalkozás a társasági vagyonának 50 százalékát, valamint a szavazati jogok 75 százalékát képviselő üzletrészét. Ennek következtében a Hungaropharma egyedüli irányítást szerzett a Lavandula Bt. felett.

A GVH által jóváhagyott tranzakció a gyógyszertári felvásárlási moratórium előtti szerződéseken alapul, így a GVH döntése is az akkor hatályos jogszabályokra épül.

A Hungaropharma főként a gyógyszerek és gyógyászati termékek, valamint vitáltermékek nagykereskedelmével foglalkozik Magyarország egész területén, részesedése a forgalomból 40 százalék körüli.

A felvásárlást megelőzően a Hungaropharma-csoport összesen 53 közforgalmú patikát irányított egyedül, további 15-öt pedig más vállalkozásokkal, vagy magánszemélyekkel együtt. Egy másik vállalkozással közösen irányítása alá tartozott egy 13 intézeti gyógyszertárat működtető vállalkozás is. A Lavandula Pharma Kereskedelmi Bt. egyetlen közforgalmú gyógyszertárat működtet Békés városában.

Figyelemmel arra, hogy a Hungaropharma és a Lavandula által működtetett patikák különböző településeken találhatóak, illetve arra, hogy a Lavandula megszerzésével a Hungaropharma gyógyszertárainak száma csak egyel nő, a versenyhivatal szerint káros versenyhatás nem várható.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink