hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Orvost kapott a turizmus

Egy az egészségturizmusban jártas orvos-közgazdász, Ruszinkó Ádám lett az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára szeptember 9-től – olvasható a kormányzati honlapon.

Az új kormányzati struktúrában az NGM-hez tartozik az idegenforgalmi ágazat felügyelete mellett a turizmust érintő nemzeti marketing tevékenység irányítása, valamint a szaktárcánál dőlnek el a turizmust érintő uniós fejlesztési kérdések is. Az egészségturizmus kiemelt fejlesztési terület, ahol az új helyettes államtitkár nagy tapasztalattal és ismeretanyaggal rendelkezik. Korábban négy éven keresztül a kormányzat egészségturizmus fejlesztési programját irányította sikerrel  – olvasható a honlapon.

A 45 éves szakember 1994-ben szerzett általános orvos diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, amit a Canisius College, Buffalo (USA) MBA kurzusa követett 2005-ben. Jelenleg a Szent István Egyetem Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskolájának PhD programja keretében tudományos fokozatának megszerzése folyamatban van.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán docensként az egészségturizmus szakirányt vezeti.

2004-2005-ben az EuroSpa Hungary Kft., majd az EuroSpa Investment Kft. turisztikai igazgatója. 2011-től a Büki Gyógyfürdő Zrt. stratégiai irányításáért felelős igazgatóságának tagja, később elnöke. 2010-től a Magyar Szállodaszövetség Tanácsadó Testületének egészségturizmust képviselő tagja volt. Társadalmi feladatai közül megemlítendő, hogy 2009-től a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület elnöke, 2009-2010-ben az Új Széchenyi Terv „Termál-Egészségipar” című fejezetét megalkotó munkacsoport vezetője lett – mutatja be új államtitkárát a minisztérium.

(forrás: kormany.hu)
hirdetés

Könyveink