hirdetés
hirdetés
2023. február. 05., vasárnap - Ágota, Ingrid.
hirdetés

Orvosképzés aggasztó hiányossággal

A Rezidensszövetség által végzett felmérés szerint a végzős orvosok fele a képzése alatt nem adott be injekciót - írja a Magyar Nemzet.

Úgy végzi el a fiatal orvosok fele az egyetemet, hogy a képzés alatt egyszer sem ad be intravénás injekciót – derül ki az államvizsgázók körében végzett felmérésből. Azaz gondok vannak a gyakorlati képzéssel. A Magyar Rezidensszövetség 470 államvizsgázó körében végzett felmérést. A lapunk birtokába került adatokat eljuttatták a négy hazai orvosi egyetemnek, illetve az egészségügyért és az oktatásért felelős tárcának.

Papp Magor, a rezidensszövetség elnöke elmondta: nem arról van szó, hogy a végzősök fele az egyetemi évei alatt egyszer sem adott be vénás injekciót, de az igaz, hogy erre a hivatalos orvosképzés alatt nem volt módja

A lap szerint az érintettek 35 százaléka maga kereste a lehetőséget arra, hogy a gyakorlatban is elsajátítsa például az injekciózás technikáját. Voltak, akik nyaranként ápolóként helyezkedtek el valamelyik kórházban, vérvételi ambulancián vagy a mentőszolgálatnál vállaltak munkát, hogy mihamarabb részeseivé váljanak az egészségügyi ellátórendszernek.

(forrás: MTI, Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

PR-cikk

A jövő onkológiai készítményét Óbudán fejlesztik

 „Körülbelül évi 5 milliárd forint és 50 magasan képzett vegyész, vegyészmérnök, gyógyszerész dolgozik azon, hogy áttörést érjünk el a nehezen kezelhető daganatok kezelésében.” Nicolas Clavreul, a Servier Hungária ügyvezető igazgatója nyilatkozott lapunknak a gyógyszergyártó vállalat magyarországi központjának szerepéről, a várható innovációkról és a társadalmi szerepvállalásukról.

A teljes cikk >>

hirdetés