hirdetés
2020. július. 12., vasárnap - Izabella, Dalma.
hirdetés

Onkogenetikai eltéréseket térképeznek fel

A leggyakoribb magyarországi daganatos betegségekre jellemző onkogenetikai eltérések feltérképezésére 1,46 milliárd forintot kapnak.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A konzorcium közleménye szerint a projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával valósul meg. Mint írták, a magyar onkogenom és személyre szabott daganatdiagnosztika és -terápia nemzeti program célja a leggyakrabban előforduló hazai daganatok (emlőrák, vastagbélrák, melanoma, tüdőrák, valamint hematológiai, urológiai és májdaganatok) részletes molekuláris genetikai jellemzése, a hazai betegségekre specifikus eltérések azonosítása, ezáltal pedig a korai diagnosztikához, a követéshez, valamint a hatékony kezeléshez szükséges eljárások kifejlesztése.

A kutatáshoz szükséges technológia- és műszerfejlesztés is része a konzorcium munkájának.

A projektben a Semmelweis Egyetem patológiában és onkológiában érintett intézetei és klinikái, az Eötvös Loránd Tudományegyetem bioinformatikai munkacsoportja és az orvosdiagnosztikai eszközöket fejlesztő 3DHISTECH Kft. vesz részt. A konzorcium vállalta egy külföldön dolgozó magyar kutató hazahívását és alkalmazását is.

(forrás: MTI)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink