hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Ők lehetnek a helyettes államtitkárok

A helyettes államtitkári feladatokat is újjászervezi a humán tárca, nemcsak új szereplőket hívnak a vezetők közé, de a korábbi feladatokat is újraosztják, értesült a Népszava.

A Népszava információi szerint az egészségügyért felelős államtitkárságon összevonják az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért, és az ágazati koordinációért felelős területet, a feladatokat egyetlen helyettes államtitkárra, Nagy Szilárd fül-orr gégész orvosra, Zombor Gábor egykori egészségügyért felelős államtitkár kabinetfőnökére bízzák. Ő az elmúlt hónapokban az Állami Egészségügyi Ellátóközpont egyik fővárosi területi ellátási igazgatójaként dolgozott.

Még két területre – az országos tiszti főorvosi feladatok és az Egészségbiztosítási Alapok felügyeletére – nem neveztek meg helyettes államtitkárt. A lap úgy tudja: az egyik posztra Fábián Attila professzort, a Nyugat-magyarországi Egyetem dékánját jelölik. Kiválasztása rendhagyó, hiszen a professzornak nincsenek tapasztalatai az egészségügyben, eddig gazdálkodás- és szervezéstudományokkal foglalkozott. A tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárnak kérték Takács Pétert, aki az Egészségügyi Ellátási és Közegészségügyi Főosztály vezetőjét, ám a lap úgy tudja, ő nem vállalta a feladatot.

A MedicalOnline értesülései szerint a pozícióra dr. Kovács Attilát, korábbi heyettes tisztifőorvost jelölték.

Az ágazathoz tartozó háttérintézmények vezetőnek sorsáról még nincs végleges döntés.

(forrás: Népszava, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink