hirdetés
hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

OEP: krónikus bizonytalanság

Az új főigazgató kinevezése után további vezetőcserék várhatóak az OEP-nél - írja a Népszava. A lap információi szerint Rapi Katalin és Mezősi József főigazgató helyettesek távozása borítékolható, Pálfalvi András sorsa viszont még nem dőlt el.

A Népszava szerint Sélleiné Márki Mária kinevezése több kérdést is felvet; még minidig tisztázatlan, valójában mit is tervez az Orbán-kormány az OEP-pel.

A lap úgy tudja, az új vezér érkezésével további vezetőcserék várnak az Egészségpénztárra. Noha a több ezer munkavállalót tömörítő hivatalon belül még nagy a bizonytalanság, és a dolgozók nem tudják, mi vár rájuk, a Népszava informátorára hivatkozva azt írja, a főigazgató-helyettesek leváltása már most borítékolható, róluk ugyanis az új főigazgató dönt. Rapi Katalin egészségügyi-ellátási és Mezősi József informatikai főigazgató-helyettes egyértelműen az előző kabinetek kinevezettjei, ráadásul korábban más kormányzati munkakörben is dolgoztak. Úgy tudjuk, egyedül Pálfalvi András közgazdasági főigazgató-helyettes sorsa nem dőlt még el. Ő egyfelől komoly múlttal rendelkezik a hatóságnál, másrészt állítólag rokoni kapcsolatban áll azzal a Donkáné Verebes Évával, aki az előző Fidesz-ciklusban az OEP főigazgató-helyettese volt. A lap úgy fogalmaz, egyesek szerint most azért nem kaphatta éppen Donkáné a főigazgatói széket, mert a Fideszen belül komoly érdekharc dúl. Az egykori főigazgató-helyettesről áprilisban azt írták, hogy cége konkurencia nélkül kapott 53 milliós megrendelést a kórház egyik, közel kétmilliárdos EU-s pályázatának megírására. Bár a vádakat Donkáné közleményben cáfolta, a Népszava szerint a Fideszben többen is azt az álláspontot képviselték, miszerint kinevezése rossz fényt vethetett volna a kormányra.

Egyelőre nem tudni, hogy Sélleiné valójában milyen jogosítványokkal rendelkezik majd, illetve milyen tervekkel érkezik az egészségbiztosítóhoz. Bár az is tisztázatlan, hogy valójában mit tervez a Fidesz-KDNP az OEP-pel, most mégis úgy tűnik; minden lehetséges forgatókönyv szerint nagy átalakítás vár az intézményre.

(forrás: Népszava, MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés