hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Az OEP új főigazgatója részt vett az új egészségügyi szakmai koncepció előkészítésében

Nagy megtiszteltetésnek tartja, és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár élére történő kinevezését karrierje csúcsaként aposztrofálta dr. Sélleiné Márki Mária az OEP új főigazgatója. A szolnoki Hetényi Géza kórház élről búcsúzó főigazgató vallja: következetes és elszánt munkával lehet eredményt elérni az egészségügyben.

„Annak ellenére, hogy az elmúlt évek során a külső tényezők egyre kedvezőtlenebbé váltak, úgy gondolom, jól működő, szervezett, fejlődő kórházat hagyok hátra”– ezt Sélleiné Márki Mária az OEP új főigazgatója mondta a MedicalOnline kérdésére abból az alkalomból, hogy a miniszterelnök szeptember 20-ai hatállyal kinevezte a szervezet élére.  

Sélleiné Márki Mária az OEP új főigazgatójaA szolnoki Hetényi Géza kórházban végzett tevékenységével kapcsolatban megjegyezte: a fokozatos forráskivonások miatt sajnos súlyos intézkedésekre volt szükség az általa vezetett kórházban is, de új vezetési módszerrel, stílussal, átalakított belső szervezeti-működési renddel, belső stabilitást tudtak teremteni az intézetben. Ehhez maximális segítséget kapott a kórház valamennyi munkatársától éppúgy, mint az intézmény tulajdonosától.

Kinevezésével kapcsolatban elmondta: maximálisan támogatja a kormány egészségpolitikai elképzeléseit, és már eddig is részt vett az új egészségügyi szakmai koncepció előkészítésében. „Új feladatomban egyértelmű, az OEP-re vonatkozó jogszabályokban meghatározottak pontos és következetes végrehajtása. Az OEP-nek szolgálnia kell a biztosítottak érdekeit, az egészségügyi ellátórendszer résztvevőinek érdekeit és az egészségpolitika célkitűzéseit. Következetesen képviseltem az egészségügyben eltöltött 25 év alatt a betegcentrikus ellátást és ezzel az elvrendszerrel fogom folytatni a munkámat a továbbiakban is.”

A MedicalOnline szerette volna megkérni az új főigazgatót, kommentálja a kormány legutóbbi döntését, mely szerint a jövő esztendőben tizenöt területi államigazgatási szerv integrálódik a 2011. január l-jén létrejövő fővárosi és megyei kormányhivatalokba. Az összevonás érinti a regionális egészségbiztosítási pénztárakat, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Regionális Intézeteit és a nyugdíjbiztosítási igazgatóságokat is. A főigazgató asszony elfoglaltságaira hivatkozva nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A szolnoki Hetényi Géza kórház főigazgatói feladatait az eddigi általános helyettesének, az orvosigazgatónak Jánosiné Dr. Bene Ildikónak adja át.

Tinnyei Mária
a szerző cikkei

hirdetés

Könyveink