hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Nem sietünk szexológushoz

Gátlásosság, szemérmesség

A férfiak szexuális gondjairól készült internetes felmérés eredményeit ismertette a Magyar Szexológiai Társaság és a GfK Hungária Piackutató Kft. a közelmúltban. Az ezres nagyságrendben beérkezett válaszokból kiderült, hogy a legtöbb férfi még mindig nem mer vagy akar szakemberhez fordulni problémáival.

Magyarországon a becslések szerint félmillió férfit érint a merevedési zavar, a konkrét segítségkérésig azonban gyakran 1-2 év is eltelhet. A válaszadók 63 százaléka a szemérmességet jelölte meg a halogatás okaként. A kimutatásból kiderült, hogy az érintettek töredéke, alig 10 százalék kér orvosi segítséget, holott a merevedési zavar gyakran súlyos betegség, így diabetes vagy szív- és érrendszeri megbetegedés tüneteként jelentkezik. A válaszadók több mint 80 százaléka hallott már a merevedési zavar kezelési lehetőségeiről, és 84 százalékuk preferálná a gyógyszerszedést, amely – a többi módszerrel szemben – nem zavarná szexuális életét. A rövid hatástartamú, akció előtti szerekkel szemben a hosszú hatástartamú terápiák bizonyultak népszerűbbnek. Előbbit csak a kutatásban részt vevő férfiak 20 százaléka választaná, míg a hosszú távú megoldást 51 százalékuk.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Földessy Zsófia
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés