hirdetés
2020. augusztus. 13., csütörtök - Ipoly.
hirdetés

Ne az Állami Számvevőszéken keresztül üzenjen!

Ha a miniszterelnök úr úgy gondolja, hogy a miniszter nem dolgozik jól, akkor váltsa le, de ezt ne az ágazat egészének üzenve, az Állami Számvevőszéken keresztül tegye, mondta az ATV-ben Mihályi Péter egészségügyi közgazdász.

 

hirdetés

Mint az amerikai játékfilmsorozatban, vészhelyzeti betegellátást emleget az ÁSZ ellenőrzése, és megállapítja, hogy 2015 és ’17 között nem voltak egységes és átlátható szabályok a betegosztályozásra, a mentők 15 percen belüli kiérkezési idejének aránya pedig romlott.

A jelentés reprezentatív lakossági véleménykutatást is tartalmaz. Eszerint a megkérdezett betegek elégedettek voltak az ellátás színvonalával, a várakozási időt azonban túl hosszúnak, a tájékoztatást pedig finoman szólva is hiányosnak ítélték. Mihályi Péter egészségügyi közgazdász kétségbe vonja az Állami Számvevőszék kompetenciáját egészségpolitikai kérdésekben.

"Nyilvánvalóan nem feladata az Állami Számvevőszéknek egészségpolitikai intézkedéseket javasolni, egészségpolitikai intézkedéseket bírálni, meg nem hozott egészségpolitikai döntésekről azt mondani, miért nem hozták meg, egyszerűen azért, mert nem erre való a szervezet", mondja Mihályi Péter egészségügyi közgazdász, aki úgy látja, hogy az egészségügyi szakértelem is több a minisztériumban, mint az ÁSZ-nál.

"Ha a miniszterelnök úr úgy gondolja, hogy a miniszter nem dolgozik jól, akkor váltsa le, de ezt ne így, az ágazat egészének üzenve az Állami Számvevőszéken keresztül tegye, tette hozzá.

A jelenlegi emberi erőforrások miniszterének, Kásler Miklósnak 30 napja van arra, hogy intézkedési tervet készítsen. A tárca egyébként azt közölte, hogy tanulmányozzák az ÁSZ javaslatait.

A teljes információ

(forrás: ATV)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink