2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Napi 400-500 idős embert oltanak be a Honvédkórházban

Napi 400-500 idős, 80 év feletti embert oltanak be a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban a Pfizer és a BioNTech cég közös vakcinájával, közölte az intézmény főigazgatója pénteken Budapesten.

Wikonkál Norbert kiemelte, hogy ezt az oltóanyagot nagyon alacsony hőmérsékleten kell tárolni. A háziorvosoknál a Moderna vakcinája érhető el, mert azt könnyebb kezelni.

A későbbiekben akár napi 10 ezer embert is immunizálni tudnak majd az egészségügyi központban, amelyben több oltópont felállítása is lehetséges. Ha lesz megfelelő mennyiségű vakcina, egy hétvége alatt akár 1 millió állampolgárt is immunizálni tudnak majd Magyarországon.

A főigazgató történelmi pillanatnak nevezte, hogy elkezdhettek oltani. Ez logisztikai lépéseket igényelt az intézménytől: le kellett választani egy részt az épületből. Ha valaki nem tud elmenni az oltásra a számára megjelölt időpontban, új lehetőséget kap. Az orvosok, nővérek "beleálltak" a feladatba, jelentette ki Wikonkál Norbert.

Oltásra váró idős emberek a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyén kialakított oltóponton 2021. február 5-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Oltásra váró idős emberek a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyén kialakított oltóponton 2021. február 5-én. MTI/Szigetváry Zsolt

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés